ВЛАСТТА Е СЪХРАНЕНА

Сн. sportal.bg

След снощните батални сцени, които се разиграха на и около стадион „Георги Аспарухов“, е невъзможно да не направите аналог със събитията в Северна Африка. Именно заради организираното насилие срещу хилядите деца и жени, фенове и любители на футболната игра. Точно както в Либия, с малката разлика че там протестите са от друго естество и убиват с куршуми. Тук само бият с палки и ритници. Засега! Да не забравяме обаче, че привърженик на ЦСКА е с опасност за живота, настанен в болница след мелето.  Вчера суматохата също беше водеща.  Безумно се оказа взетото решение на полицията – в непригодно за евакуация спортно съоръжение да изтласка 3000 настанили се зрители. При капацитет на сектора за гости на „Герена“ – два пъти по-малък. И още една аналогия. Дали всичко което се случи не е генерална репетиция за нещо по-голямо. Ако народът утре излезне на протест, няма ли демократичните действия да бъдат окървавени и у нас като тези в Либия? Не е ли това негласен призив: „Не влизайте в гората. Там има мечки!“    libya-protest

Как можеше да реагира полицията ли? Спомняте ли си евроквалификацията между Италия и Сърбия миналата година? Тя беше прекратена след само седем минути игра заради вандалски прояви на феновете на гостите. Но тогава карабинерите не изкараха публиката на гостите, а възпираха конкретните хулигани. Професионализъм.

Вътрешният министър Цветан Цветанов

Вътрешният министър Цветан Цветанов сн. Дарик нюз

Ако това се случи в някоя нормална европейска страна, министърът на вътрешните работи мигновено ще си подаде оставката. Но да не забравяме, че ние все още сме някъде между Африка и Азия. Търпим своеволия. Демонстрация на показна и крайно неуместна полицейска мощ. Вярваме.  Безрезервно. С право. Властта е съхранена!

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on февруари 27, 2011, in КОМЕНТАРИНИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар