СТАВАМЕ ЛИ ПО-УМНИ С КОМПЮТЪРНИТЕ ИГРИ?

http://reneeashleybaker.files.wordpress.com/2008/12/nintendo-brain-age-dvd-game-for-adults.jpgСпоред клипа на Nintendo DS това е факт.

Чаровната актриса Никол Кидман лесно може да убеди онази част от младежите, които мислят по-скоро с долната си глава. (Ако не по-умна, тя бързо става по-голяма!) Спота ни убеждава, че логическите игри на тази марка конзоли са три пъти по-ефективни от това да решавате Судоку или кръстословица. В официалния web site на марката, японският невролог Раюта Кавашима (Ryuta Kawashima) – създател на Brain Training твърди, че колкото повече играете, толкова по-добре работи мозъкът ви. Игрите от серията Brain Training предпазват възрастните от дименция и слабоумие. Хмм…. ще дам джойстика на 80-ет годишната си баба пък да видим…

Резултатът от експеримента е ясен. Баба ми е слабоумна. Не може да се оправи с един джойстик. Пита ме: „Унук ми, де да си го дяна туй чудо?!“

Какво казват учените по въпроса?

Проф. Lieury твърди, че доброто старо Судоку или гледането на документални филми (не „Листопад“) далеч повече развива мозъка. „Ако хората се наслаждават на тези игри, да продължат да го правят – това обаче няма да ги направи по-умни.“ До такъв извод стига авторът на научното списание Which? Martyn Hocking.

Хитра маркетингова и PR стратегия. И както се казва: Много игри за нищо!

Източник: The Independent

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on април 6, 2010, in МЕДИИ. Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Реклама му е майката! Никол Кидман плюс учена японска муцунка – „това си е просто формула на успеха“. Пример, достоен за учебник:)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: