АКТЬОРИТЕ ОТ СЕМ ЩЕ ИГРАЯТ ПУБЛИЧНО

Мая Вапцарова остава председател на СЕМ

Ще си заслужат ли овациите актьорите от СЕМ, или ще ги замерват с домати... Предстои ни да разберем! сн. "Дарик радио"

Заседанията на членовете на медийния регулатор ще са публични. Изключение правят обсъжданията на защитена от закона информация. „Пред  медиите, формално ще решаваме въпросите. Преди заседанието, отново тайно ще дискутираме какви решения трябва да вземем. След това ще обсъждаме какво и как да го кажем пред репортерите.“ Това са думи на бившия председател на Съвета – доц. Маргарита Пешева.

На кому е нужен подобен „демократичен“ театър? Актьорите му наподобяват на някои политици, които едно мислят, друго говорят, а съвсем различно вършат. Те следват дословно написания сценарии. Нека поне играта на актьорите от СЕМ да е добра. Това, все пак, ще означава професионализъм, макар и продуциран.

В тази връзка, ще припомня думите на Айви Лий, един от основателите на модерния PR. Той съветва: „Казвай истината, защото рано или късно обществото ще я разбере така или иначе. И ако обществото не харесва това, което правиш, промени политиката си и прави това, което искат хората”.

СЕМ ще отчита дейността си два пъти в годината, а не веднъж годишно, както беше досега. Това приеха още депутатите на второ четене на промените в Закона за радиото и телевизията.

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on януари 29, 2010, in КОМЕНТАРИНИ, МЕДИИ. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар