ДЕТСКО ИЗНАСИЛВАНЕ ЩЕ РАЗИГРАЯТ В „БИГ БРАДЪР“

https://i1.wp.com/big-brother-uncovered.co.uk/wp-content/uploads/2009/05/cctv.jpgЗаглавието няма за цел да привлича внимание. То предупреждава за това което скоро предстои. Най-лошото. Сцената ще е новият сезон на шоуто „Биг Брадър“ по Нова телевизия. В него ще участват деца.

Законът за закрила на детето, Законът за радиото и- телевизията,  Европейската Конвенция за правата на детето, са малка част от родното и европейското законодателство които имат за цел: Да защитават децата от вредно съдържание.

Защитата се изразява в:

правото на непълнолетното лице на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие; правото на детето на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси; правото на непълнолетните лица на закрила срещу разпространяване на порнографски материали.

Нима не се нарушава образователното развитие на детето когато цели три месеца то е затворено в къщата на „Биг Брадър“? Без да посещава нормално учебни часове.

Нима психическото, нестабилно все още здраве на децата не е застрашено от изолираната среда в къщата, от обкръжението в нея? Камерите следят всяко тяхно действие.

Нима нравствено малолетните и непълнолетните не се увреждат, от семейните режисирани скандали които предстоят в къщата, от цялата нестабилна обстановка там?

Реален риск от физическо насилие също съществува. В къщата ще има родители с различни семейни и социални проблеми, агресивни деца, такива с неподходящо възпитание.

В същото време хиляди малки зрители ще гледат предаването по телевизията, излъчвано в централно телевизионно време. Ефектите: подражание и неблагоприятни въздействия.

Предварителна забрана в шоуто да участват деца ще се възприеме като цензура и грубо вмешателство в програмата на частната медия. В Закона за радио и- телевизията тази норма също е разписана. Цензурата означава ограничаване на свободното изразяване, но и превантивни мерки, когато става въпрос за здравето и сигурността на нашите деца!

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on януари 4, 2010, in ЗАКОНИ, КОМЕНТАРИНИ, МЕДИИ, ОБЩЕСТВО, ТЕМА НА ДЕНЯ. Bookmark the permalink. 7 коментара.

 1. Напълно си прав Марияне аз също съм на мнение че деца нямат работа в къщата на Биг Брадър.

 2. Отвратително предаване. Отвратителни приумици.

 3. Ние от Националната мрежа за децата подкрепяме каузата за не участие на деца в този формат и нещо повече дори смяна на времето за излъчване… след 23.00 ч., тъй като това предеване нарушава моралното умствено и психическо развитие на децата!

 4. Г-н Богданов, присъединих се към каузата ви във Facebook. Поздравление както за Петицията, така и за активната позиция и реакция.
  От доста време съм въвлечен в темата за децата и вредното влияние на традиционните и социалните медии, от една страна и бизнесът, ат друга. Дипломната ми теза беше на тази тема. Имам научни разработки и презентация на международна конференция по проекта COST, състояла се в УНСС. Ако мога да ви бъда полезен с нещо, съм на ваше разположение.
  Eто какво се случва когато в изолирано пространство са оставени деца: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1133795/Little-Brother-new-low-C4-Violence-bullying-children-fend-themselves.html
  Практиката учи. Защо да я повтарят и нашите медии?!

 5. Идеята за отделен сайт е чудесна. Той е сред линковете които съм разпространил в моята Facebook група по темата, и останалите социални медии.

 6. Пълна турбо селяния и простотия. Пошло до безобразие. Няма да се гледа Нова телевизия вечер няколко месеца, явно.

  Даже вече има и Анти-BigBrother група във фейсбук

  http://www.facebook.com/group.php?gid=104486222918421

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: