КРАЯТ НА НОВИНИТЕ

Телевизията на Иво Прокопиев RE:TV спира да излъчва

Причината е финансовата криза, сочат в сайта на медията.

Изводите които си е направило ръководството на телевизията за тези 2 години на пазара: Има огромни бариери за влизането на нови участници и поради това няма конкуренция и разнообразие на мнения. Регулаторите и политическият елит системно през годините подкрепят свърхконцентрацията на телевизионния пазар. Разбиването на този порочен модел е ключово за българското общество и за обществения дебат, но се оказа непосилна задача за Re:TV.

Преди време същото се получи с Инфо радио. Скъпо е да се прави новинарска медия.  Или политически неизгодно? Отговорът: Замислете се кой и как разпределя рекламата и към кои медии. Целенасочено.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on ноември 27, 2009, in BREAKING NEWS, МЕДИИ. Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. А телевизията наистина е хубава. Вече каналите ми за бягство от простащината, извинявам се, с която ни заливат от националния ефир, стават с един по-малко. „Булевард България“ е изключително добро предаване, в което се дава гласност и на блогърите (блогерите). Къде другаде правят това?
    Относно Инфо радио – то пък беше само новини и музика, и то страхотна музика. Точно радио за докато си в офиса, докато си на път, без да те затормозява излишно. И реклами нямаше, което за слушателите е много добре, явно за радиото не е било.
    Малко се поувлякох с този коментар. Поздрави за поста 🙂

  2. Инфо радио беше конкурентно на БНР. Факт е, че в момента няма други новинарски радиостанции. СЕМ пък сподпомага допълнително за окрупняването на пазара, както писах в предходната статия. Рекламният пазар също е апетитна порция която се разпределя от Гергов и компания. По време на криза пък ако не си креативен и не се съобразяваш с новите реалности – фалираш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: