МАКЕДОНСКИ ТЕРОРИЗЪМ ДЕЙСТВА ОТ ГОДИНИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

https://i0.wp.com/e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/DSC01721.jpg

Сградата на българското посолство в Македония осъмна с тези надписи през 2007 г. сн. e-vestnik

Тероризъм. Да, така го наричам. Не е пресилено да обявиш някого за терорист, при условие, че група македонци, преди ден разбиха служебния автомобил на кореспондентското бюро на Българското национално радио в Скопие. Разликата между вандализъм и тероризъм е много проста. Действията на вторите са целенасочени, преследват определена национална кауза и биха се жертвали за нея.

Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, като за тях това е алтернатива пред директното обявяване на война. (понятие – Уикипедия)

И все пак ви питам, защо така бе, братя македонци? Нали преди време ви дадохме танкове. Вярно, че веднага ги върнахте за скрап, защото от тях друго не ставаше, но важен бе жестът. И вместо да са единствените ви „македонски“ бронирани машини, които гордо да хващат ръжда във военно-историческия ви музей, вие какво направихте?!

За вас, пак от сърце, най-бързо от всички други нации ви издаваме българско гражданство. Платите тук, там на този, на онзи и не ви разкарват дълго. За благодарност как ни се отплащате? Издавате закон за двойното македонско гражданство – който е македонец, няма право да преминава границата ви без родния си паспорт. Ами ако случайно си го загуби – какво ще прави клетия човечец?

Велики наши поети в стихове и песни описват красотите македонски, а вие какво правите. Инатите се, че щом са писали за вашия край са си македонци. Стихотворението „Арменци“ на Яворов не го прави по-малко българин. Ето, даже хората в Йереван паметник са му издигнали за благодарност. Ами вие – я се погледнете бе братя, скверните нашето културно наследство. Какво се случи с гроба на Мара Бунева преди две години? Помните ли? А, така – помните, помните!

От друга страна в Македония се развива тезата, че днешна Македония е само част от антична Македония, според което разбиране и в региона на Пирин живеят македонци, докато в Македония дори случайно не може да има българи. В съответствие с тази логика Спаска Митрова не може да не бъде македонка, а от друга страна – не може да бъде българка, казва Арбен Джафери, почетен председател на демократическата партия на албанците в Македония.

След изборите у нас, македонският вестник „Време“ написа, че „България има достатъчно свои вътрешни проблеми, които трябва да решава, и за правителството на Бойко Борисов отношенията с Македония няма да бъдат приоритетни“. И така да е, не може страната ни вечно да омаловажава вандалските постъпки на една съседна държава без своя история. Затова е време да помисли за бъдещета си.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on август 21, 2009, in КОМЕНТАРИНИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: