ЕКО ИЛИ ЕВТИН PR?

Декорът на екологичното събитие сн. Мариян Томов

PR-ът е сферата която най-сериозно страда от световната икономическа криза. Ето защо специалистите творят и организират събития, които да бъдат оригинални и изискани, а същевременно и евтини. За целта, тематиката около събитието и медийният отзвук трябва да е модерен и разбира се – актуален. Решението: Еко парти. Имате актуален проблем, възможност за творчество в тази област (декор, звуци, приятна атмосфера), менюто не изисква скъпи месни специалитети а екологично-чиста храна, подаръците могат да бъдат ръчно изработени.

Такъв добър пример е еко-презентацията на SV Fashion Studio, където фокусът не падна върху модата, а върху новите тенденции в придвижването на електрическите скутери на Electra Motors. „Тъй като те са екологично чисти, цялото парти ще се съобрази с тях – кетъринг, изненади и дори семейство еко-кукли, специално изработени от SV Fashion Studio за случая“, пише в поканата (по електронната поща разбира се) на PR специалистите. Въпреки, че моторът не е нищо особено – събитието привлече медийното внимание с това, че всичко беше съобразено с горните ми описания – евтино, но същевременно много приятно и изискано. Събитието се състоя в просторен двор с фонтан. Колонките на музикалната уретба създаваха впечатлението, че се задава тропическа буря, докато пийвахме от бялото вино и хапвахме плодове.

Кризисните ситуации изискват и извънредни идеи. Филип Котлър – бащата на маркетинга казва: „Има фирми които участват в промените и такива които гледат как нещата се случват. Вторите загиват“.

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on август 17, 2009, in АЗБУКАТА НА PR-А, ЛУКС И МОДА, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: