ИГРА НА МОНОПОЛИ

https://i0.wp.com/www.igra4kite.com/images/monopoly_gb.jpgКомисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на едноличен контрол от «Нова българска медийна група холдинг» ЕАД върху «Балкан Българска телевизия» ЕАД.

Концентрацията ще се осъществи по силата на Предварителен договор за покупко-продажба на дялово участие. Сделката цели да увеличи качеството на предоставяните услуги и да доведе до разработването на нови продукти.

Анализът на КЗК показва, че към момента на сделката дружествата оперират на различни пазари, поради което операцията няма да доведе до хоризонтална или вертикална интеграция между тях и пазарните им дялове няма да се променят. Поради това КЗК счита, че концентрацията няма да доведе до промяна в структурата на засегнатите от сделката пазари, както и няма да създаде предпоставки за настъпването на неблагоприятни последици за конкуренцията на тях.

В редица страни обаче съществува т.нар. “cross-media concentration”, което накратко означава, че не се позволява концентрация въпреки че се прави бизнес на различни пазари.

Сметки, сметки, сметки. Така може най-точно да се опише ситуацията. Ирена Кръстева купи честотата от Манджуков и Гергов, като се води, че първият запазва 20% от компанията. И така, цикълът на окрупняването на медийния ни пазар – все-повече се затваря – до пълната победа в голямата игра наречена МОНОПОЛИ.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on август 4, 2009, in BREAKING NEWS, КОМЕНТАРИНИ, МЕДИИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: