ЩЕ ЗАГУБИ ЛИ ЕС БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТКА НА РУСИЯ?*

A man drives a horse cart while pulling a cyclist on a road near the village of Vetren, east of the Bulgarian capital, Sofia

Сн. сп. "Тайм"

Това се пита авторът Лео Центрович в статия за британското списание „Тайм“. Според редица експерти от ЕС „България се върти около орбитата на Брюксел“, пише в статията. В нея се допълва, че в непубликуван доклад на Международния консултативен борд се сигнализира за опасността Русия да възстанови добрите си исторически отношения с родината ни. Това може да се случи при провал на настоящето правителство и обществото ни да се асоциира успешно с ценностите на ЕС. В материала се напомня, че България е зависима 92% от руския газ и затова е много уязвима.

Авторът напомня надълго и широко, че новият премиер Борисов ще наследи не само най-бедната страна в Европейския съюз, но и най-корумпираната и мафиотизирана, с неработеща правна система. Споменават и братята Галеви, които въпреки че са следствени са се кандидатирали за депутати.

„Борисов, който има черен колан по карате, ще трябва да използва всичките си умения за да срази българските демони (престъпници – бел. авт.) и запази страната в европейската кошара“, завършва статията.

Негативизмът и преднамереното отношение в европейските медии спрямо България си засилва. Въпросът е: как във време на финансова криза и кой може да се погрижи за престижа на страната ни? Най-вече – има ли план за това?

* Заглавие от сп. „Тайм“

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on юли 23, 2009, in КОМЕНТАРИНИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: