ЩЕ ЗАГУБИ ЛИ ЕС БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТКА НА РУСИЯ?*

A man drives a horse cart while pulling a cyclist on a road near the village of Vetren, east of the Bulgarian capital, Sofia

Сн. сп. "Тайм"

Това се пита авторът Лео Центрович в статия за британското списание „Тайм“. Според редица експерти от ЕС „България се върти около орбитата на Брюксел“, пише в статията. В нея се допълва, че в непубликуван доклад на Международния консултативен борд се сигнализира за опасността Русия да възстанови добрите си исторически отношения с родината ни. Това може да се случи при провал на настоящето правителство и обществото ни да се асоциира успешно с ценностите на ЕС. В материала се напомня, че България е зависима 92% от руския газ и затова е много уязвима.

Авторът напомня надълго и широко, че новият премиер Борисов ще наследи не само най-бедната страна в Европейския съюз, но и най-корумпираната и мафиотизирана, с неработеща правна система. Споменават и братята Галеви, които въпреки че са следствени са се кандидатирали за депутати.

„Борисов, който има черен колан по карате, ще трябва да използва всичките си умения за да срази българските демони (престъпници – бел. авт.) и запази страната в европейската кошара“, завършва статията.

Негативизмът и преднамереното отношение в европейските медии спрямо България си засилва. Въпросът е: как във време на финансова криза и кой може да се погрижи за престижа на страната ни? Най-вече – има ли план за това?

* Заглавие от сп. „Тайм“

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on юли 23, 2009, in КОМЕНТАРИНИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: