FACEBOOK.ИГРА НА САМОЛИЧНОСТ

Вашето име, самоличност, адрес на който живеете, интимни снимки, IP адрес, дори мислите ви са леснодостъпни в социалната мрежа. Не ви ли звучи стряскащо? Мислите ли, че политиката на FACEBOOK ви защитава? Освен поле за пропаганда и масово рекламиране на стоки и услуги, това е пространство в което се оказваме ЗАЛОЖНИЦИ НА НАИВНОСТТА СИ. Според клипа който ще видите, сделката между най-големите търсачки в Интернет – Yahoo и Google за закупуването на FACEBOOK не се реализира. Защо? Централната разузнавателна агенция на САЩ да може да разполага с вашите данни.

Дали и този клип обаче не е манипулативен, насочен СРЕЩУ РАСТЯЩИЯ ТРАФИК на социалната мрежа и силните пазарни акции на компанията?  Според прогнози, скоро тя ще измести WIKIPEDIA от третото място по посещаемост. Първи са NASA и Google.

Все пак, ако утре прочета или науча от някъде, че моето име е замесено в корупционен скандал или някаква друга афера, единственото което ще мога да направя е да отричам упорито, без дори да имам възможността да осъдя автора скрит зад моята снимка, профил и лични истории откраднати от FACEBOOK.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on юни 8, 2009, in МЕДИИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: