МАНИПУЛАТИВНО!

Задължение на журналистите е да отразяват коректно фактите, да обясняват какво е довело до тях и да търсят различните позиции по даден проблем. На поклонението в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на връх Околчица голяма част  медии не спазиха тези правила. Така не само Ботев, но и медиите се оцветиха в партиини цветове. Информационна агенция „Фокус“  например посочи, че официалното отбелязване на деня бе опорочено от членове и симпатизанти на „Атака”, които през цялото време овикваха и освиркваха присъстващите политици от различни политически формации и свещениците. След което се цитира отговорът на министър-председателят Сергей Станишев: „В деня, в който отдаваме почит пред паметта на Христо Ботев и неговите четници, някои хора се опитват да използват този национален ден, за да го политизират, присвоят и опорочат за целите на една кампания. Не мисля, че това ще им помогне, защото който не умее да уважава дните на национално единение, трудно може да претендира за нещо. Това са хора, които мислят само за своя собствен интерес и не мислят за България”, заяви премиерът. Той добави, че Ботев няма цвят, защото той принадлежи на българската нация.

В част от медиите, като агенция „Фокус“ и БНТ, не се спомена какво предизвика реакцията на атакистите. А именно – речта на лидера на „Атака“ Волен Сидеров бе прекъсната,  микрофонът му изключен.

Когато се съобщава истина, то нека тя не е полуистина с цел манипулация. Окраските на медиите започват да избиват в грозни тонове.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on юни 2, 2009, in КОМЕНТАРИНИ, МЕДИИ, ОБЩЕСТВО. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: