ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ НА EMMIS БАРБАРА БРИЛ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЕМ

emmisradiooneСЕМ проведе среща с вицепрезидента на Emmis International Барбара Брил и Eлена Кискинова, която е Управляващ директор на веригата за България. Основният акцент падна върху необходимостта от корегулация. Понятие, което медийните регулатори в Европа се стремят да практикуват, загърбвайки репресивния модел на поведение. Диалогът между неправителствения сектор, регулатора, и отделните медии е в основата на тази концепция на превенция. Вместо СЕМ например да издава непрекъснато наказателни постановления, тай играе ролята на съветник и поучава медиите как да постъпят в дадената ситуация, какво да променят в програмната си концепция и съдържание.

Барбара Брил и Елена Кискинова изразиха задоволство от активния диалог, който СЕМ осъществява с тях и АБРО. Председателят на СЕМ доц. Маргарита Пешева изтъкна, че засега регулаторът няма противоречия с Еmmis и работят в разбирателство и синхрон. От своя страна, от компанията заявиха амбицията си да превърнат Star FM и радио Fresh в общественозначими медии, каквото е FM+ в момента, според Барбара Брил.

Планове за разширение на радиогрупата засега от американската компания нямат. Особено на фона на финансовата криза и значителното намаляване в броя и цените на рекламите, което Брил отчете като проблем. Тя припомни и провалените опити за закупуването на радио “Мила”.

Както знаете, тази седмица групата, собственик на Радио FM+, Fresh STAR FM, изкупи всички акции на Радио Fresh. Това се случи след като изпълнителният директор и притежател на по-малкия дял акции Христин Стрижлев подписа договор за продажбата им.

Заедно с Радио FM+, Fresh и STAR FM в България, Emmis International притежава и управлява радиостанции в Белгия, Словакия и Унгария.

Advertisements

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on февруари 5, 2009, in МЕДИИ. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: