ВЛАДИМИР МАЛСАГОВ РАЗКРИВА ЗВЕРСТВАТА НА „МАФИЯТА ФСБ“ (КГБ)

Най-вълнуващото интервю което съм правил. Не просто с руски дисидент, със затворник лежал повече от 10 години в Московските затвори – осъждан няколко пъти на най-тежкото наказание – смърт чрез разстрел, а с автора на скандална книга – „Мафията ФСБ“ (бившото КГБ). В нея разкрива с подробности за зверствата които са извършвали от разузнавателната служба, за босовете им и как те убиват. Разказва за смъртта на журналистката Ана Политковска и Литвиненко – убити от КГБ, както и за опасната игра в която участва страната ни. Шокиращи и изглеждащи невероятни са неговите ракрития за връзката на ФСБ с най-крупните терористични акции от началото на ХХI в. – разрушаването на кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., взривовете в метрото в Лондон, Москва, Волгодонск…
Владимир Малсагов е чеченец, роден през 1955 г. в семейството на дисидент, наречен „чеченския Сахаров“. Наречен е така заради самоотвержената си борба за връщане от изгнание на десетки хиляди чеченци в края на Втората световна война и разкриването пред света на изгарянето живи на над 700 жители на чеченско село, отказали да се подчинят на произвола на НКВД – престъпления, които дори надминават по жестокост и масовост най-известните примери за геноцид в историята на човечеството.

dvete11

Пишете книгата си по време на десет годишния си престои в лагери и затвори върху случайни парчета хартия и с остатъци от моливи. Каква е мисията на книгата ви „Мафията ФСБ” – ще промени ли света?

Мисията на книгата ми „Мафията ФСБ” е да предупредя света, да бъде бдителен и че го грози опасност. С нея искам да покажа истинското лице на разузнавателната служба, която застрашава световния мир. Москва например въоръжава Сирия. ФСБ провокира Америка да започне войната в Ирак, благодарение на което цените на нефта се вдигат и от всичко това печели Русия.

Ще се предотвратят ли бъдещи терористични актове, ако хората знаят за тази книга и тези имена които споменавате в нея?

Тази книга би могла да предотврати бъдещи терористични актове, ако хората обърнат сериозно внимание на писаното в нея. Например ако френската организация „ОПРА” беше обърнала внимание на нещата които казвах, нямаше да ги има терористичните актове в Лондонското метро. Защото човекът който е взривявал домове в Русия е бил в Белгия и Франция с предтекста че жена му не може да роди, а тя е 50 годишна. Той подготвяше актовете, но никой не ми обърна внимание тогава. Аз информирах властите в Лондон, часове преди да взривят метрото.

Вие обвинявате за случващото се ФСБ. Те обаче ли са виновни и за терористичните актове, които се случиха в училището в Беслан и Московския театър?

– Да, и това е провокирано от ФСБ, както и атентатите в Московския Болшой театър. Твардя го, защото Тимербяев, който е чеченец, е доказан агент на ФСБ. Убиват го след интервюто с журналистката Ана Политковская, за изтичане на информация. Тимербаев е надъхал млади чеченци, като им казва, че те ще бъдат герои защото ще прекратят войната. Дори терористите са носели камофлажни взривове. Освен това, са намерени писма на Михаил Трепашкин, също агент на ФСБ, в които пише, че разузнавателната служба е знаела, че въоръжени чеченци се разхождат из Беслан. Реакцията на ФСБ е дори да охранява терористите, защото всичко е било постановка. Всичко е било организирано от ФСБ. Дори организацията „Майки от Беслан” съди бившият руски президент Владимир Путин заради заповедите които е издавал да се щурмува училището. А там са използвали огнемет, който развива такава температура че металът омеква и става като восък. Съставът на самите терористи пък е бил доста разнообразен. Сред тях е имало и руснаци.

Имате ли реални доказателства за това което твърдите?

Да имам. Освен че всичко това съм го преживял и видял, в Москва ме търсеха и се опитаха да ме убият, но аз успях да избягам.

Срещал сте се с журналистката Ана Политковска няколко пъти. Ще насоча въпроса си към Лариса Володимерова, която е защитник на човешките права в Хелзинки. Г-жо Володимерова – очаквате ли при последвалото дело за убийството на Ана Политковска да излезне истината?

ccbb152e31

Ана Политковска

За мен, както и за много хора по света е ясно, кой я е убил. Путин и ФСБ също знаят.След като Политковска започна да събира данни за ситуацията в Чечня, от разузнавателната служба следяха всяко действие на журналистката. Не я зядържаха защото вече беше известна. Убиха я защото се уплашиха, че е близко до доказателства за ролята на ФСБ в Чечня.

При последният си разговор с Литвиненко те са знаели, че ще бъдат убити. Три месеца преди да умре – в телефонен разговор с него тя споделя, че има чуството, че няма да живее дълго и го е питала – Саша ще ме убият ли?

Отговорът е бил – „Ако попаднеш в списъка за убийство, а ти вече си там – това рано или късно ще се случи.” Това и го е казал без да знае, че още следващия ден самият той ще бъде убит.

Мислите ли , че ще има процеси и ще бъде ли някой осъден за тези зверства, които са извършили ФСБ?

– ЩЕ има – ако западните ръководители, които са в оставка проговорят.

Литвиненко е убит след твърденията си, че Путин се е занимавал с педофилия.

Аз мисля, че ако се разбере всичко за Путин – западните ръководители ще се срамуват за това, че са се ръкували с него.

Писани са писма до холандския премиер до кралицата, но никога не се е вземало отношение по тези въпроси. Изказвана е благодарност за публикуваната литература, но нищо повече.

Дори Литвиненко е искал да доиде в Холандия и да даде показания и пред полицията за отвличането на холандски лекар в Дегестан и ролятя на генералите от ФСБ.

Казвате, че България се намира на кръстопът – каква ще е нейната роля?

– На троянски кон защото ще лобира за Русия. Чрез страната ви, която е член на ЕС, Русия се опитва да прокара влиянието си в Европа. Доказателство за това е газовия проект Южен поток. България ще е зависима от интересите на Москва. От този проект ще забогатеят само няколко българина, които ще се превърнат в новите олигарси. Политиците ви бяха купени с руски пари за да реализират този проект. Все пак вярвам, че България ще върви по пътя на демокрацията, на развитието, на свободата. В противен случай тя ще върви по пътя на съглашателството ще изиграе наистина ролята на троянски кон.

Няма ли да се стигне до конфликт между Русия и САЩ след, като Вие твърдите, че в основата на събитията от 11 септември 2001 година стои ФСБ?

Американците още от 1945 год. са разбрали и тогава Конгресът им е задавал въпроса как руския разузнавач Рихард Зорге и групата му е провокирала нападението в Пърл Харбър, за да могат американците и те да се включат във войната. Война в бъдеще едва ли ще има, но ако САЩ предприемат икономически санкции – ембарго, в Русия ще може да се ограничи влиянието на ФСБ.

Не се ли страхувате за живота си?

– Всичко е в ръцете на Господ. Искам информацията, която имам да достиге до хората за да може Русия, като империя на злото да се разпадне.

Разкажете за зверствата, които са Ви причинявани в затворите в Русия – какво сте приживял? Защо се оказахте там?

– Чрез баща ми – ФСБ се опитваше да достигне до политическия анализатор Автурханов, за да го унищожи, но това не стана. Тогава те се насочиха към сина му – към мен. Предтекста за задържането ми бе участие в побой. Това е стана през 70 те години, а ме обвиниха едва през 80 – те. Смешна и съшита с конци история. В хода на делото дори свидетелите по случая заявявяха, че за инцидента са информирани от служител на КГБ. Съдийката чието име съм посочил в книгата си – Корабова е получила заповед да бъда осъден. Имам няколко издадени смъртни присъди. В затвора, за да разбере света за мен, а де не ме убият и изчезна безследно си рязах няколко пъти вените. Може да видите. За всичко това – с подробности съм разказал в книгата си.

Какво ще е бъдещето, според вас, на Русия и Чечня?

– Русия ще се разпадне. Съпротивата в Чечня се разраства, войната се рарзаства.Докато не победим ние няма да спрем.

Последен въпрос. Г-н Владимир Малсагов, защо Южна Осетия и Абхазия да не могат да постигнат своята независимост след като Косово я извоюва?

– Чечня е друга работа. Тук от 300 години се води война още от царско време, когато са избивани чеченци, после са се раждали нови и са продължавали да воюват. С Абхазия и Южна Осетия нещата не са точно така защото Южна Осетия е изконна Грузинска земя там са преселвани руснаци.

Русия като я отцепва, иска да създаде нещо като берлинска стена, за да може всички тези енергоносители да минават през нея и тя да може да ги управлява.

Разговора води Мариян Томов

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on декември 11, 2008, in BREAKING NEWS, ОБЩЕСТВО, СЪДБИ. Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Симеон Димитров

    Прочетох написаното с интерес.Никога не съм се сблъсквал с по-нагли и откровенни лъжи.Дали за въртенето на земята не е виновно ФСБ? Който се е интересувал от случая в Беслан знае че огнемети РПО Шмел са били използвани само при щурма на пристройката на училището.Там се барикадират двама снайперисти от похитителите и успяват да убият 3ма служители на ОМОН и да ранят тежко двама пожарникаря. Ако желаете ще ви изпратя снимки за да видите как „камуфлажните“ взривове на бесланските похитители при взривът си за изрешетили пространството зад баследборните кошове на ,които са били завързани.По голямата част от децата жертви са застрляни в гръб което изключва по тях да е стреляно от ФСБ,Спецназ,ОМОН или някои друг от намитащите се навън.Останалите са убити от шрапнели.Мнимите терористи „които едва ли не били от ФСБ“ при залавянето на децата отделят бащите им и ги убиват един по един в задния двор на училището.Телата са натрупани на купчина.Има снимки за това.Какъв ли изрод трябва да си за да твърдиш след това че ФСБ имали пръс в това.Всъщност престрелката започват въоражените част от родителите на децата,които счели че командосите не са направили нищо по въпроса с освобождаването на децата. В същото време част от командосите Спецназ тренират на подобна сграда за бъдещ щурм на училището и се намират на другия край на града.За това и пристигат с известно закъснение.Не може всеки самозабравил се изрод ,който по някакъв начин е бил засегнат от работата на ФСБ да пляска глупости по адрес на хората раборещи там.Колкото до г-жа Политковска се сещам за един „правозащитник“ бивш депутат (по онова време действащ) ,който в Грозни при първата война призоваваше младите руски войници да се предадели на доблесните чеченци за да останат живи. След 2 седмици руските войски намериха труповете на закланите войници с извадени очи,скопени и с отрязани приживе крайници.Този „депутат“ и до дне днешен е жив и здрав и отправя критични бележки по адрес на РА в Чечня.Като се има предвид че Политковска защитаваше същите позиции за правата на „малките но горди “ планински народи нищо чудно че я убиха.Ако вашия син е било на живо изкормен,отрязяли са му ръцете,членът,ушите и носът и е след това и публично заклан на площада в Грозни,дали бихте възприели борбата на ухабитите в Чечня за „човешко право“.Клко ли долна ,гнусна и продажна душа трябва да носиш за да твърдиш че руснаците сами са си виновни ,като Политковска.Всички народи презират предателите продали родината си и рода си. Не мога да разбера защо когато някой побърканяк,или продажник започне да плюе по собственната си държава,всички го приемат за правозащитник и борец за правда.Знает ли че 1992 г. в Грозни е имало действащ пазар за роби(руски пленици).Това никой не го отрича.Защото по това време на територията на Чечня се въвежда шириата в най-дивашкият му вариант, а той позволява робството.И това ли е човешко право на самозабравилите се религиозни фанатици. Впрочем за тях всеки ,който не е мюсюлманин е продажно куче.От вас зависи дали че докажете противното.Просто не вярвайте на предатели.

Вашият коментар