ЕП ЩЕ ПОКРИЕ ГОЛИТЕ ЖЕНСКИ ДУПЕТА В РЕКЛАМИТЕ

Фолкдивата Емилия може да се похвали със сексапилно, естествено продължение на гърба в рекламния спот на мастика "Пещера"

Фолкдивата Емилия може да се похвали със сексапилно, естествено продължение на гърба в рекламния спот на мастика "Пещера"

Еротичните реклами се въртят десетки пъти на ден в медиите. Едрогърди девойки красят улиците, намигващи палаво на минувачите от билбордовете. Съблазнителен женски глас шепне нежно от радиото, като от импулсен секс телефон, и ви приканва да закупите домакински уред. Така, постепенно този тип реклами стават нормален елемент от градската среда и ежедневието ни, като тези на водка „Флирт“ или мастика „Пещера“. Послания от сорта Тя учеше поне за тройка, отдавна са се превърнали в рефрен за всеки малолетен и непълнолетен ученик.

Сезонът на дините е "обладал" и Галена в същата реклама

Сезонът на дините е "обладал" и Галена в същата реклама

За да прекратят тази практика, депутатите от Европейския парламент (ЕП) ще гласуват през септември специална резолюция. Тя ще изисква жените в рекламата да бъдат третирани по уважителен и недискриминационен начин. В проекта се казва, чe половите стереотипи в рекламите ограничават хората в предопределени и изкуствени роли, които често са деградивни и унизителни. Европейските представители вече работят и по нова директива за равното третиране между половете. Това се налага, защото настоящата резолюция ПАСЕ 1557/2007 на ЕП, която разглежда същите теми, по всичко личи, че не е ефективна.

Затова през това лято, поне до приемането на новата резолюция и директива на ЕП, се пригответе за горещи и възбуждащи рекламни клипове, в които ще изпъкват пищни бюстове и задни части на „килограм“. И ако „сезонът на дините“ предизвика явна възбуда у вас, пригответе си по един вестник – ей, така, за всеки случай.

About Мариян Томов

The point of view which nobody else reveals

Posted on юли 15, 2008, in МЕДИИ, РЕКЛАМИ. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: